Går du förbi vårt bageri en tidig morgon känner du doften från nybakat bröd och tittar du in genom fönstret kan du få syn på David och de andra bagarna i full fart med dagens brödbak.

Vi förbereder våra degar så att de kan kalljäsa hela natten och sedan bakas ut på morgonen. Alla bröd är bakade med surdeg. Vissa med vetesurdeg och andra med rågsurdeg för att kunna ge olika karaktär på bröden. I den mån vi kan använder vi närproducerat mjöl. Vårt vetemjöl kommer exempelvis från Skånemöllan.

vörtbröd

Vörtbröd

Vörtbröd Ingredienser: VETEMJÖL, FULLKORNSMJÖL AV RÅG, sirap, vört, jäst, SMÖR, salt, pomerans, ingefära, kardemumma, nejlikor, solrosolja,

kavring

Kavring

Ingredienser: Vetemjöl, rågmjöl, kummin, sirap, malt, vört, surdeg, salt

Marmelad

Marmelad

Äkta marmelad gjord från grunden på bra råvaror i säsong.

Levain 1,5 kg

Levain

Levain 0,5 kg och 1,5 kg, bakat på vetemjöl med rågsurdeg.

Torsadé

Torsadé

Ljust bröd bakat på vetemjöl o vetesurdeg.

Pain

Pain

Ljust bröd bakat på vetemjöl o vetesurdeg.

Pain de seigle

Pain de seigle

Något grövre bröd bakat på råg och vetemjöl med rågsurdeg.

Formbröd

Formbröd

Ljust bröd bakat på vetemjöl o vetesurdeg. Bakad i form vilket ger något mjukare kanter.

Danskt Rågbröd

Rågbröd med klippt råg, solrosfrö och linfrö, surdeg på råg.

Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

En så kallad halvbrioche gjord på vete, vetesurdeg, mjölk, ägg och smör.